Betrapt met een boek: Patricia Chenut (33)

Lezen in de trein is logisch. Je hebt er tijd, je hebt er rust. Elke week betrappen we een treinreiziger met een boek. Wie zijn ze en wat lezen ze? Deze week: Patricia Chenut (33).

door Hanne Delodder
© Hanne Delodder | Iedereen Leest

Sigarettensmokkelaar, visser, bodyguard voor een Saoedische prins, stuntman in spaghettiwesterns met een geheim leven als spion: Martin Bengtsson schreef met If You're Not in Bed by 10, Come Home! de biografie van zijn buitengewoon leven. ‘And it’s all true’, voegt hij eraan toe. ‘Al is de helft maar waar, dan is het nog niet te geloven’, zegt Patricia Chenut (33).

‘Ik was op bezoek bij vrienden in Servië en verveelde me een beetje. Ik zag het boek liggen. ‘Pak maar mee’, klonk het. Dus lees ik nu de laatste pagina’s op weg naar mijn werk, van Antwerpen-Centraal richting Gent. Ik heb al een boek in mijn tas zitten voor op de terugweg, van Danielle Paige. Ken je haar? Een jeugdschrijfster die met Dorothy must die de Oz-saga opnieuw verbeeldt, met een heel duister kantje. De leeuw die ooit zijn moed terugvond is een despoot geworden, Dorothy de slechterik en de heksen – inderdaad - de helden.’


Betrapt met een boek is een initiatief van Iedereen Leest i.s.m. Metro.

De leestip van Patricia

Titel: Dorothy must die
Auteur: Danielle Paige
Illustrator:
Uitgever: Harper
Publicatiedatum:
Aantal pagina's: 452 p.
Leeftijd: Vanaf 15 jaar

Amy belandt in het land van Oz. Ze krijgt de opdracht van de slechte heksen om Dorothy te doden, aangezien zij het land van Oz verkeerd bestuurt. Modern vervolg op het Amerikaanse klassieke sprookje 'The wizard of Oz'. Vanaf ca. 15 jaar.


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest