Betrapt met een boek op de Boekenbeurs

Deze week betrappen we op locatie: we nemen de trein naar Antwerpen-Zuid en wandelen naar Antwerp Expo, waar nog tot en met 11 november de Boekenbeurs plaatsvindt, het jaarlijkse boekenfeest voor jonge en oude lezers.

door Hanne Delodder
© Hanne Delodder | Iedereen Leest

Het leven van een loser van Jeff Kinney en een Jommeke-strip, gesigneerd!’ Elise De Paepe (10) laat glunderend haar schatten zien. Samen met haar twee zussen en haar mama is ze op jacht. We vonden ook Het drakeneiland van Geronimo Stilton voor Marie (8) en een prentenboek voor Heleen (4). ‘Papa is er ook, die is zelf aan het signeren.’

‘Hij won de LangZullenWeLezen-trofee met zijn boek Stiff upper lips, vult mama An aan. ‘Ik heb voor mezelf nog geen boeken gevonden, ik heb het nog even te druk met hun zoektocht (lacht). Wat we zeker mee naar huis willen nemen, zit al in onze tas. De verlanglijst blijft groeien dus we nemen foto’s van onze favorieten. Op het einde scrollen we erdoor en halen we de winnaars eruit en de bankkaart boven. De andere boeken lenen we dan in de bib. We zijn nog niet klaar maar we hebben even een pauze nodig.’ De zussen ploffen in de grote Boekstart-kussens op de stand van Iedereen Leest en grijpen naar een boek.


Betrapt met een boek is een initiatief van Iedereen Leest i.s.m. Metro.

De leestip van Elise

Titel: Het leven van een loser: Logboek van Bram Botermans
Auteur: Jeff Kinney
Illustrator: Hanneke Majoor
Uitgever: De Fontein Jeugd
Publicatiedatum:
Aantal pagina's: 224 p. : ill.
Leeftijd: Vanaf 9-11 jaar

Bram Botermans worstelt zich een weg door zijn puberteit. Volwassen worden is geen gemakkelijke klus: op school moet Bram zich staande proberen te houden tussen de brugpiepers en de uit de kluiten gewassen jongens die zich al scheren. Thuis moet hij opboksen tegen zijn vervelende broer. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een dagboek. Bram vindt dagboeken echte meisjesdingen. Toch besluit hij om zijn lotgevallen op te schrijven. Hij vertelt over zijn sullige vriend Theo en over school, over de pesterijen van zijn broer, over de discussies met zijn ouders en... over de kaas.


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest