Betrapt met een boek in Europa: Ann-Kristin Malz (18) en Jana Zündel (18)

Ann-Kristin Malz (18) en Jana Zündel (18) sms’en elkaar alles. Ook hun lievelingsboeken. Een 22-dagen Interrail Pass brengt hen van Amsterdam naar Warschau. Is er dan wel tijd om te lezen?

door Hanne Delodder
© Hanne Delodder | Iedereen Leest

‘Dat vraag ik me ook af! Want we willen eerst nog couchsurfen in Parijs. En vandaag gaan we wafels eten in Brussel. Maar ik heb boeken mee hoor, op mijn gsm!’, vertelt Ann-Kristin uitgelaten. ‘Ik lees enkel ebooks en op reis lukt dat perfect op dat kleine scherm. Ik heb geen plaats in mijn rugzak! Ik heb deze toch doorgestuurd, hé?’ Ze tovert ‘A Court of Thorns and Roses’ van Sarah J. Maas tevoorschijn en schuift het scherm onder de neus van haar reisgenote.

Jana knikt. ‘Die serie over een meisje dat in de elfenwereld terechtkomt, ja hoor!’ Ze gaat verder: ‘We zijn allebei zot van fantasy boeken. Ik kreeg onlangs nog een sms met ‘Patrick Rothfuss, The Name of the Wind: best book ever!’ van haar. We zijn al zeven jaar pennenvrienden. Er gaan brieven heen en weer tussen Zweden en Duitsland sinds we elf zijn. Al schreef Ann-Kristin in het begin opvallend veel over haar paarden. Nu nog steeds eigenlijk. (lacht) Nu krijg ik zelfs foto’s via WhatsApp. We vonden elkaar gisteren in Amsterdam, in het echt, voor de start van ons groot avontuur.'

 

Betrapt met een boek in Europa is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. Interrail.
30 landen, 1 Interrail Pass: geniet nog van de zomer!

 

De leestip van Ann-Kristin en Jana

Titel: A court of thorns and roses
Auteur: Sarah J. Maas
Illustrator:
Uitgever: Bloomsbury
Publicatiedatum:
Aantal pagina's: 419 p.
Leeftijd: Vanaf 15 jaar

Feyre (19) wordt gevangengenomen door een vijandig magisch ras. Ze probeert te ontsnappen, maar raakt steeds meer verstrikt in het leven bij de vijand. Vanaf ca. 15 jaar.


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest