Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.


© Isabelle Vandenabeele | Iedereen Leest

Iedereen Leest zorgt voor boekentips en inspiratie en verspreidt promotiematerialen om van de Jeugdboekenmaand een echt feest te maken. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met bibliotheken, scholen, boekhandels en andere partners. Cultuurconnect (het steunpunt voor openbare bibliotheken en cultuurcentra) en Boek.be (vakorganisatie van het boekenvak) zijn vaste partners.

Jeugdboekenmaand loopt al sinds 1972, toen nog onder de naam 'Jeugdboekenweek'. Sinds 2017 zijn de traditionele twee weken uitgebreid naar een maand en wordt er elk jaar de hele maand maart gevierd. De historiek van Jeugdboekenmaand vind je op de Facebook-pagina.

Jeugdboekenmaand 2020 liep van 1 tot 31 maart 2020, met als thema 'kunst'. Illustratrice Isabelle Vandenabeele maakte de affiche (zie beeld hiernaast). Elk jaar wordt er ook een meter en een peter gekozen.

In 2021 zal Jeugdboekenmaand in het teken staan van 'feest'.

www.jeugdboekenmaand.be