Campagnes en programma's

Iedereen Leest coördineert verschillende leesbevorderingscampagnes en -programma's. Hieronder vind je een beknopt overzicht. Wie meer informatie wenst, kan terecht op de verschillende campagne- en programmawebsites.


Boekstart

Boekstart wil ouders met hun baby's en peuters laten genieten van boeken. In bijna twee op drie gemeenten in Vlaanderen en Brussel loopt het programma intussen, in samenwerking met de bibliotheken en Kind en Gezin.

Voorleesweek

De Voorleesweek is een jaarlijkse campagne die het belang en het plezier van voorlezen in de kijker zet. In 2019 loopt de Voorleesweek van 16 tot 24 november.

Boekenzoeker

De Boekenzoeker wil jonge lezers tussen 0 en 18 jaar helpen in de zoektocht naar een leuk boek. Op basis van je interesses, hobby's of gevoelens krijg je boekentips op maat.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

De Leesjury

De Leesjury (voorheen Kinder- en Jeugdjury) is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen, voor kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Elk jaar lezen en bespreken ze acht boeken en kiezen ze hun favorieten.

Jeugdboekenmaand

Tijdens de Jeugdboekenmaand staan leesplezier en goede boeken voor kinderen en jongeren een maand lang in de kijker in scholen, bibs en boekhandels. Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen. In 2021 loopt de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart, met als thema 'Lezen is een feest!'.