Betrapt met een boek in Europa: Melvin d’Almeida (18)

Melvin d’Almeida (18) slaat tussen Keulen en Berlijn de laatste pagina’s om van ‘L'Art d'avoir toujours raison’ van Arthur Schopenhauer. Of hij altijd gelijk heeft? ‘Schopenhauer misschien, maar ik niet hoor’, vertelt de verlegen jongen met een ontwapenende glimlach. 

door Hanne Delodder
© Hanne Delodder | Iedereen Leest

‘Nee nee’, valt Malin Czajor (18) hem bij. ‘Hij is mijn beste vriend en de perfecte reisgenoot. We trekken in vijftien dagen van Aix-en-Provence via Berlijn naar Praag, en dat allemaal met de trein.’ Ze tikt op het boek voor haar neus: ‘La convergence des consciences’. ‘Als we nu eens allemaal naar Pierre Rabhi zouden luisteren. Samen dezelfde dingen doen om de wereld beter te maken, geeft meteen een groot verschil.’ Zoals de trein nemen? ‘Dat zeker. Hou je ogen open, je kan ongelofelijk veel kleine dingen doen. En de trein is ook meer avontuur, niets houdt me tegen. We weten nog niet wat we precies gaan doen en waar we gaan slapen en zo hebben we het graag.’ Melvin knikt en gaat dan verder met het laatste hoofdstuk vooraleer de trein Berlin Hauptbahnhof binnenrolt.

Betrapt met een boek in Europa is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. met Interrail. 30 landen, 1 Interrail Pass: geniet nog van de zomer!

 

Titel: De kunst van het gelijk krijgen
Auteur: Arthur Schopenhauer
Illustrator:
Uitgever: Sun
Publicatiedatum:
Aantal pagina's: 78 p.
Leeftijd: Volwassenen

Debatteertrucs, verzameld door de Duitse filosoof (1788-1860).


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest