Koningin Mathilde las voor in de rusthuisklas in Vinkt

Voorleesweek is weer gestart! Koningin Mathilde ging deze keer voorlezen aan bewoners en leerlingen van het zesde leerjaar in woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Vinkt (Deinze). In niet corona-tijden volgen de leerlingen en ouderen er samen les in een 'rusthuisklas'. 

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

De Koningin las een verhaal over Brabo voor uit 'De Wolkeneters' van Kristien Dieltiens en Seppe Van den Bergh (ill.). Nadien nam ze deel aan een rondetafelgesprek rond voorlezen en intergenerationele samenwerking, met enkele experten en mensen uit de praktijk. De bewoners en leerlingen genoten erg van het bezoek. Ook de pers was erbij!

Je kan nog steeds aangeven dat ook jij mee voorleest door je te registreren op www.voorleesweek.be. Alle deelnemers maken kans op een boekenpakket!

Word lid van De voorleesclub

Ook Eén en Lang Zullen We Lezen roepen breed op om voor te lezen met o.a. De voorleesclub. Op VRT NU kan je filmpjes bekijken waarin bekende voorlezers voorlezen aan kinderen, neefjes, nichtjes, vrienden... met de geanimeerde illustraties als decor. Met o.a. Linde Merckpoel, Fatma Taspinar, Geert Hunaerts en Leo Timmers!

Je kan bovendien ook zélf nog lid worden van #devoorleesclub. Maak een voorleesfilmpje, stuur het door (tot 28/11) en maak kans op bezoek van een bekende voorlezer én een plekje op VRT NU! Alle info op de site van Eén.


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest