Schrijf je in voor het Boekstart-webinar over inclusie en diversiteit

Op donderdag 18 november organiseert Iedereen Leest een Boekstart-webinar met inclusie en diversiteit als thema. Het webinar richt zich tot professionals uit de bibliotheeksector en de kinderopvang. Naast praktijkmaterialen krijgen deelnemers ook tips om als professional het gesprek met ouders aan te gaan over meertalig opgroeien.

© Simon Bequoye en Iedereen Leest

Voor 30% van de kinderen geboren in 2020 is de meest gesproken taal tussen de moeder en het kind niet het Nederlands. Die rijkdom aan talige diversiteit doet zich ook voelen in de kinderopvang en openbare bibliotheek. Veel professionals zien dit als een boeiende realiteit, maar toch hebben ze hier ook vragen over. Hoe kunnen ze rijke talige interacties bieden aan meertalige kinderen? Hoe kunnen ze best in gesprek gaan met meertalige ouders? En hoe zit het met meertalige collega’s? Iedereen Leest gaat hier dieper op in tijdens een Boekstart-webinar op 18 november.

Programma

Het webinar is bedoeld voor professionals uit de bibliotheeksector en kinderopvang. Op het programma staan:

  • Voorstelling van meertalige Boekstart-materialen
  • Gesprek met Hester Hulpia (onderzoeksexpert bij VBJK) over in team professioneel handelen naar meertalige jonge kinderen en hun ouders
  • Voorstelling van de online leermodule rond meertalig opgroeien

Praktisch

Het webinar vindt plaats op donderdag 18 november om 20u en duurt ongeveer een uurtje. Deelnemen is gratis mits inschrijving. Daags voordien ontvang je een mail met alle praktische informatie.Deel dit artikel: