Bestemming: bib 2024 – praktische info voor bibs

Deze zomer loopt de vijfde editie van Bestemming: bib! in de bibs. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan in een deelnemende bib een reispas afhalen met vier leestrips op. Voor elke trip lees je een boek en krijg je een stempel. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en loot Iedereen Leest er een aantal winnaars uit. Hier vinden bibs alle praktische info.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Concept

Het basisconcept is hetzelfde als bij de vorige edities en ook de vier thema's blijven ongewijzigd. Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen in de bibliotheek nog steeds een reispas afhalen. Op de reispas vinden ze vier bestemmingen, waar ze telkens een boek bij zoeken. Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus vier boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze vier stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op een reiskoffer vol boeken, cinematickets of boekencheques. 

De vier verschillende bestemmingen vind je hieronder, samen met de bijbehorende boekenlijsten (basis is dezelfde als vorig jaar, update wordt voorzien tegen half mei). Iedereen Leest voorziet een reispas, een affiche en een potlood dat je cadeau kan geven aan wie zijn reispas indient. Je kan kiezen of je de materialen zelf afdrukt of bestelt.

De actie loopt tot vrijdag 6 september 2024. Nadien sturen alle bibs hun reispassen op naar Iedereen Leest (adres: Van Noortstraat 20, 2018 Antwerpen), voor 25 september. De week nadien worden de winnaars bekendgemaakt. 

Boekentips

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Bij elke leestrip zijn er uiteraard boekentips. In elke lijst komt zowel fictie als non-fictie aan bod en vind je verschillende genres terug. Klik op het thema om de lijst te bekijken. We blijven deze lijsten aanvullen met recentere titels tot eind juni.

Uiteraard kan je de lijsten ook (aan)vullen met eigen suggesties!

We maakten in 2022 filmpjes waarin kinderen en jongeren hun Bestemming: bib-tips delen.

Drukwerk

Affiches, potloden en rugzaklabels

We gebruiken voor deze editie hetzelfde beeld als dat van de vorige edities, gemaakt door Gudrun Makelberge, met vormgeving van Kris Demey, maar de reispas en de Facebook-banner krijgen wel een update. Affiches kan je van vorig jaar hergebruiken of opnieuw bestellen. Het houten potlood is intussen uitverkocht, maar we voegen nog een nieuw gadget toe: een rugzaklabel!

Je kan je affiches en reispassen ook downloaden en zelf afdrukken.

Gedrukte reispassen

We hebben dit jaar met een pre-order gewerkt. Je kon een bestelling plaatsen tot en met 20 mei. De bestellingen worden vanaf eind mei geleverd. Wie nu nog een bestelling plaatst, kan dat doen zolang de voorraad strekt. 

Bestel nu je materialen

  • Affiches: € 4,50 voor 3 stuks - BESTEL NU
  • Houten potlood: € 11 voor 10 stuks - uitverkocht: wordt niet meer herdrukt
  • Bagagelabel: € 9,50 voor 10 stuks - BESTEL NU
  • Reispassen: € 12 voor 50 stuks - BESTEL NU

Download reispas

Hier download je de reispas voor de editie van 2024.

Je kan dit printvriendelijke pdf-bestand opslaan en zelf printen, snijden en plooien tot A5.

Promotiemateriaal

Je kan de affiche, de Facebook-banner en het beeldmerk gebruiken om promotie te maken:

Volgende afbeeldingen van Gudrun Makelberge kan je ook gebruiken, mits vermelding (c) Gudrun Makelberge | Iedereen Leest.

Affiches per thema: we maakten per thema een affiche (A3) die je bijvoorbeeld bij een thematafel kan hangen.

Schatten van Vlieg

Doet jullie bib ook mee met die andere zomeractie: Schatten van Vlieg? Lees hier hoe je beide acties kan combineren!

Meedoen als bib?

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het project! We nemen de bib dan ook op in de lijst van deelnemende bibs.

OproepfilmpjeDeel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie
Mis niets van Iedereen Leest