IBBY-boekenverkoop levert 5000 euro op voor het goede doel

De IBBY-boekenverkoop, die we dit jaar organiseerden tijdens het opendeurweekend van Hotel Dumont eind september, heeft 5000 euro opgeleverd. De opbrengst gaat zoals elk jaar integraal naar het goede doel: de leesbevorderingsorganisatie Read with me in Iran.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Read with me is een Iraanse leesbevorderingsorganisatie met een bijzondere aandacht voor kinderen in de armste gebieden van Iran, vluchtelingenkinderen uit Afghanistan, immigrantenkinderen uit Pakistan en kinderen in sommige Farsi-sprekende regio's van Afghanistan. Gastauteur Yasmine Motawy ging in gesprek met de initiatiefnemers van Read with me.

Meer weten over IBBY?

IBBY staat voor International Board on Books for Young People. Het is een internationaal netwerk dat mensen verbindt die professioneel bezig zijn met kinderboeken en leesbevordering. Zo streeft IBBY wereldwijd naar toegang voor boeken voor elk kind. Het netwerk werd opgericht in 1953 en heeft afdelingen in 80 landen, waaronder twee in België: IBBY Vlaanderen en IBBY Belgique-francophone. IBBY Vlaanderen opereert onder de vleugels van Iedereen Leest. Wil je op de hoogte blijven van de werking van IBBY-Vlaanderen en mee nadenken over mogelijke ALMA- en Hans Christian Andersen-kandidaten in de toekomst? Word dan nu Vriend van IBBY. Lidmaatschap is volledig gratis. Inschrijven doe je in één klik.Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker
Mis niets van Iedereen Leest