Nieuwe reeks Boekenzoeker-webinars op online leerplatform

Na de succesvolle Boekenzoeker-webinars van vorig schooljaar organiseert Iedereen Leest in 2022-2023 een nieuwe reeks webinars. Die maken professionals en ouders wegwijs in het recente boekenaanbod voor kinderen en jongeren. 

UPDATE: deze reeks staat intussen helemaal online, maar je kan je momenteel niet meer inschrijven. Iedereen Leest organiseert in 2023-2024 een nieuwe reeks webinars. Meer informatie over hoe je deze webinars kan bekijken, volgt snel.

Boekenzoeker helpt kinderen en jongeren om een boek te vinden dat aansluit bij hun interesses en voorkeuren. Ook voor volwassenen is de website een veelgebruikt hulpmiddel om een divers en actueel boekenaanbod samen te stellen voor de klas, in de bib, in de kinderopvang of gewoon thuis. Daarom organiseerde Iedereen Leest in 2021-2022 een eerste reeks webinars voor professionals en ouders om hen wegwijs te maken in het recente boekenaanbod.  

Dat was een groot succes: meer dan duizend professionals uit onderwijs, bibliotheek of kinderopvang en (groot)ouders kregen tijdens acht webinars talloze boekentips voor verschillende leeftijden. ‘Het is leuk om op een rustige en aangename manier kennis te maken met verschillende soorten boeken voor deze leeftijdscategorie,’ vertelde een deelnemer achteraf. ‘Zo zie je soms boeken passeren die je nog niet kende of die je uit eigen beweging niet zou aankopen. Altijd interessant om te horen waarom een boek een aanrader is.’ 

Nieuwe reeks

In oktober 2022 volgt een nieuwe reeks met acht Boekenzoeker-webinars, die je gidsen door het recente boekenlandschap. In elke webinar licht een medewerker van Iedereen Leest een selectie nieuwe boekentips uit voor kinderen en jongeren. De focus ligt daarbij telkens op een specifieke leeftijdsgroep, van nul tot achttien jaar. Er wordt ook rekening gehouden met verschillende genres en thema’s, volgens de filosofie van Boekenzoeker.  

Online leerplatform

Nieuw dit jaar is dat je de webinars niet meer via Zoom zal volgen, maar kan bekijken op een online platform van Iedereen Leest. Verspreid over het najaar van 2022 en het voorjaar van 2023 wordt elke maand een nieuwe Boekenzoeker-webinar online geplaatst. Je volgt ze dus niet live, maar vanaf onderstaande datum kan je ze eindeloos (her)bekijken: 

  • 18 oktober 2022: 16 tot 18 jaar (derde graad secundair)
  • 22 november 2022: 8 tot 10 jaar (tweede graad lager)
  • 24 januari 2023: 3 tot 6 jaar (kleuters)
  • 21 februari 2023: 14 tot 16 jaar (tweede graad secundair)
  • 21 maart 2023: 10 tot 12 jaar (derde graad lager)
  • 18 april 2023: 12 tot 14 jaar (eerste graad secundair)
  • 18 april 2023: 6 tot 8 jaar (eerste graad lager)
  • 16 mei 2023: 0 tot 3 jaar (baby’s en peuters) 

Ook de webinars van vorig schooljaar blijven raadpleegbaar op het online leerplatform. Deel dit artikel:

Contact
Boekenzoeker | Kennismedewerker jeugdliteratuur
Mis niets van Iedereen Leest