Gezocht: stagiair(e) eventcoördinatie/productie

Iedereen Leest is op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde student om ons team productioneel en organisatorisch bij te staan bij de organisatie van het grote Leesjury-feest op zondag 13 november in Antwerpen. Weet jij van aanpakken, ben je een organisatorisch talent en heb je een hart voor boeken? Dan ben jij wie we zoeken! 

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

In 2021 vierde de Leesjury – de grootste jonge leesclub van Vlaanderen – haar 40ste verjaardag. Om dit te vieren, organiseert coördinator Iedereen Leest op zondag 13 november 2022 een groot lezersfeest voor kinderen en jongeren (3-18 jaar) in de Arenberg en HETPALEIS in Antwerpen. Jonge juryleden, hun ouders, begeleiders en coördinatoren kunnen er een hele dag lang auteurs en illustratoren ontmoeten, literaire voorstellingen bijwonen en boekenactiviteiten doen. We verwachten ca. 2000 bezoekers.

Om dit grootschalige evenement op poten te zetten, zijn we op zoek naar een stagiair(e) die ons programma- en productieteam kan ondersteunen bij de praktische en inhoudelijke organisatie.

Organisatie

Iedereen Leest coördineert leesbevorderingscampagnes en –programma’s zoals Jeugdboekenmaand, Voorleesweek, de Leesjury en Boekstart. Als kennis- en expertisecentrum voor leesbevordering en kinder- en jeugdliteratuur is Iedereen Leest het aanspreekpunt voor iedereen die begaan is met lezen en leesplezier. De Leesjury is één van onze grootste programma’s. Meer dan 11.000 leden tussen 4 en 18 jaar lezen elk jaar samen boeken en bespreken die met elkaar. Op het einde van het jaar kiezen ze hun favorieten. Alle info op www.deleesjury.be en www.iedereenleest.be.

Wie zoeken we?

  • Student(e) hogeschool/universiteit – bij voorkeur van opleiding eventmanagement of gelijkaardig. Talent voor organisatie en teamwerk is cruciaal.
  • Iemand die van aanpakken weet, nauwkeurig werkt, praktisch inzicht heeft, creatief mee nadenkt, goed communiceert en een hart voor boeken en jonge lezers heeft. Ervaring met organisatie van (grootschalige) activiteiten is een plus.
  • Belangrijk: stage mogelijk in de periode september – oktober - november 2022, dagen en uren af te spreken, aanwezigheid op zaterdag 12 november (opbouw) en zondag 13 november is een must.

Wat bieden we?

Sfeerbeeld Leesjury-slotfeest in Leuven - © Michiel Devijver | Iedereen Leest
  • Een stageplek in een enthousiast team, met een kantoor in het hartje van Antwerpen, op wandelafstand van het Centraal Station
  • Een boeiend project waar je enkele maanden mee je schouders onder kan zetten, met als apotheose het grote lezersfeest op 13 november. Een mooie ervaring die je mee kan nemen in toekomstige jobs.
  • Verplaatsingsvergoeding

Solliciteren?

Geïnteresseerd om stage te lopen bij ons? Mail je motivatie en CV naar Tine Kuypers (tine.kuypers [at] iedereenleest.be). Op dit adres kan je ook terecht voor meer informatie. Herken je je niet in dit profiel, maar wil je graag stage lopen bij Iedereen Leest? Bekijk dan onze andere stagemogelijkheden.Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie | Coördinator Voorleesweek
Mis niets van Iedereen Leest