De winnende klas van Jeugdboekenmaand 2022

In maart vierden we Jeugdboekenmaand en daar hoorde natuurlijk een wedstrijd bij. We riepen alle kinderen en jongeren op om een boodschap te verzinnen voor hun favoriete boekenheld of -schurk. Het vierde leerjaar van juf Ilse in GO De Schans deed haar uiterste best en behaalde de overwinning. De prijs? Een bezoek van peter Dempsey Hendrickx en illustrator Tom Schoonooghe!

Foto's: © Michiel Devijver en Iedereen Leest
 
©Michiel Devijver en Iedereen Leest

Tijdens Jeugdboekenmaand in maart doken we in de spannende wereld van helden en schurken, twee belangrijke personages in veel boeken. We hadden het over dappere helden en bange helden, superschurken en huis-tuin-en-keukenschurken - maar we waren natuurlijk ook heel benieuwd naar de favoriete held of schurk van de kinderen en jongeren zelf. Dat was dan ook de opdracht van de Jeugdboekenmaand-wedstrijd: 'Wat is jouw boodschap aan je favoriete boekenheld of -schurk?

We kregen vele tekeningen, filmpjes, foto's en brieven opgestuurd, waarvoor dank! Aan 50 deelnemers bezorgden we een boekenpakket. Toch viel er een inzending extra op, die van het vierde leerjaar van juf Ilse in GO De Schans in Kontich. Met hun zelfgemaakte postkaarten sleepten de leerlingen de hoofdprijs in de wacht: een workshop met peter Dempsey Hendrickx en illustrator Tom Schoonooghe in hun klas. Tijd voor een terugblik!Deel dit artikel:

Contact
Coördinator Jeugdboekenmaand | Mediacoach
Mis niets van Iedereen Leest