Webinar online auteurslezingen: laatste kans om je in te schrijven!

Op woensdag 20 januari organiseren Literatuur Vlaanderen en Iedereen Leest een gratis webinar rond online auteurslezingen, speciaal voor kinder- en jeugdauteurs en illustratoren én organisatoren van lezingen. Het programma is rond, inschrijven kan nog tot en met 14 januari.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

- Opgelet: deze webinar is afgelopen, maar je kan alles nalezen in het verslag. -

Hoe vertel je je verhaal voor een scherm en hoe pak je een online lezing technisch aan? Er steken flink wat twijfels de kop wanneer je als auteur, illustrator én organisator plots de switch naar digitale lezingen en workshops moet maken. Hoor je graag hoe andere auteurs, bibs en scholen het aanpakken voor kinderen en jongeren – bijvoorbeeld tijdens de Jeugdboekenmaand?

Literatuur Vlaanderen en Iedereen Leest organiseren op woensdag 20 januari 2021 om 14 uur een gratis webinar rond dit thema, waarin we de praktische en technische aanpak van online auteurslezingen bespreken en enkele ervaringsdeskundigen aan het woord laten. We willen de drempelvrees bij auteurs en organisatoren om digitaal te gaan hiermee heel graag verlagen.

Het webinar is gratis, maar inschrijven is nodig. Dat kan tot en met donderdag 14 januari. Voor wie er niet bij kan zijn, zal het webinar een week lang te herbekijken zijn.

Programma

14u - PLENAIR

 • Hoe pak je een digitale lezing technisch aan?  - Kathleen Cortens (Iedereen Leest)
 • Subsidie aanvragen voor een online auteurslezing - Nanne De Viet (Literatuur Vlaanderen)

14u45 - BREAKOUT-ROOMS

 • Voor organisatoren
  Thomas De Groote vertelt over de digitale Voorleesweek van Bibliotheek Maldegem en hoe auteurs online tot in de Maldegemse klassen geraakten.
  Directeur Nick Janssens van Basisscholen De Wijsneus en De Klimroos Temse bekijkt het op kleinere schaal: hoe organiseer je als klas een online lezing rechtstreeks met de auteur?
   
 • Voor auteurs
  Auteur Laila Koubaa en illustrator Tom Schoonooghe vertellen hoe zij hun online lezingen en workshops aanpakken en geven enkele nuttige tips.

15u20 - PLENAIR
Samenvatting en afronding

15u45 - EINDE

Praktisch

 • Het webinar verloopt via Zoom.
 • Inschrijven kan via deze link tot en met donderdag 14 januari.
 • Wie inschrijft, ontvang op vrijdag 15 januari een mail met alle praktische info en de Zoom-link. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om je belangrijkste vragen vooraf door te sturen.

Meer info over auteurslezingen vind je op www.auteurslezingen.be. Ook voor digitale lezingen kan je als organisator rekenen op een subsidie van 100 euro.
Voor meer info over Jeugdboekenmaand surf je naar
www.jeugdboekenmaand.be.


Deel dit artikel: