Stem voor het Boekstart-babyboekje van het jaar en win!

Samen met ambassadrice Linde Merckpoel gaan Boekstart Vlaanderen en BoekStart Nederland op zoek naar het Beste Boekstart-babyboekje van het jaar! Kies mee het leukste babyboekje uit een lijst van vijf genomineerden en wie weet win je wel een jaar lang elke maand een vers boekje voor je baby.

Boekstart Vlaanderen doet voor het eerst mee aan de Verkiezing van het 'Boekstart-babyboekje van het Jaar'. De verkiezing wordt in Nederland al sinds 2013 tweejaarlijks georganiseerd. De boekenprijs voor de allerjongste kinderen (0-1,5 jaar) werd in het leven geroepen om uitgevers te stimuleren om meer goede babyboekjes op de markt te brengen en het aanbod voor baby’s en peuters meer in de kijker te zetten. Daarnaast wil de prijs (groot)ouders en medewerkers in de kinderopvang inspireren en helpen bij het kiezen van fijne babyboekjes.

Ambassadrice Linde Merckpoel

Ambassadrice Linde Merckpoel

Linde Merckpoel is de ambassadrice van de campagne in Vlaanderen en Brussel. Ze zet de verkiezing én de vijf genomineerde boekjes mee in de kijker. Ik wou meteen heel graag ambassadrice worden van deze verkiezing omdat ik het gewoon écht belangrijk vind om kinderen groot te laten worden met boeken en al heel snel leespret te leren kennen. Het gaat niet alleen over een boek lezen, maar ook over dat gezellige momentje met mama of papa. Eén van de allereerste woorden van Cleo was ook écht ‘boekje’. Mijn moederhart bloeide helemaal open van blijheid toen ik dat hoorde! Heel tof!’

Vijf genomineerden

Een jury van vijf Nederlandse en Vlaamse professionals uit het kinderboekenvak maakte een shortlist van alle babyboekjes die zijn verschenen in de afgelopen twee jaar. Deze vijf boekjes haalden de shortlist:

  • Baby ziet... kleuren en vormen!, Hervé Tullet (Oogappel/Standaard Uitgeverij)
  • BORA Jungle, Deborah van de Leijgraaf (Uitgeverij Ploegsma)
  • Hey Baby, kijk! - een knuffelboek, Laura van Bouchout & Eva Mouton
    (Davidsfonds/Infodok/Standaard Uitgeverij)
  • Tijger, waar ben je?, Ingela P Arrhenius (Gottmer)
  • Waar ben je, Olifant?, Rachel Hare & Ellen Hosmar (Veltman Uitgevers)

Tot 3 november kan je op www.boekstart.be stemmen op één van de vijf boekjes. Wie meedoet, maakt kans om een jaar lang elke maand een gratis boekje voor je kind te winnen. Op 9 november wordt hét ‘Boekstart-babyboekje van het Jaar’ bekend gemaakt.Deel dit artikel:

Contact
Communicatiemedewerker Boekstart
Mis niets van Iedereen Leest