Opendeurdagen Hotel Dumont

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september zetten we de deuren open van Hotel Dumont, dat is het nieuwe huis van Iedereen Leest en Literatuur Vlaanderen. We starten op vrijdagnamiddag met een openingsmoment (op uitnodiging) voor collega's uit de boeken- en letterensector. Op zaterdag staat onze poort de hele dag open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. We houden op beide dagen ook onze jaarlijkse IBBY-boekenverkoop voor het goede doel. Adres van de feestelijkheden: Lange Leemstraat 57 - 2018 Antwerpen.

© Michiel Devijver en Iedereen Leest

Deze activiteit vond in het verleden plaats. Je kan je dus niet meer inschrijven. Wil je weten hoe de opendeurdagen beleefd werden, bekijk dan ons beeldverslag.

Programma voor de sector op vrijdag 29 september

Op vrijdag 29 september nodigen Literatuur Vlaanderen en Iedereen Leest collega's uit de sector en ons brede netwerk uit. Kan je er niet bij zijn en ben je toch benieuwd? Dan ben je ook welkom op zaterdag 30 september. 

Timing:

 • 13u: Onthaal + start IBBY-boekenverkoop voor het goede doel
 • 14u: Welkom door Paul Hermans (Literatuur Vlaanderen) en Sylvie Dhaene (Iedereen Leest)
 • 14u15: 'Inzegening' van het gebouw door Hind Eljadid en Peter Holvoet-Hanssen
 • 14u45: Rondleiding door het gebouw met toelichting bij de werking van Iedereen Leest en Literatuur Vlaanderen door medewerkers
 • 15u45: Start receptie met poëtisch-muzikale omlijsting door Alex Deforce
 • 18u: Sluiten van de deuren

Adres: Lange Leemstraat 57 - 2018 Antwerpen

Deuren open voor iedereen op zaterdag 30 september

Op zaterdag 30 september gooien we de deuren van ons Hotel open voor iedereen. Je kan tussen 11u en 17u vrij binnen en buiten wandelen en deelnemen aan één van de doorlopende activiteiten. Uiteraard is er dan ook de hele dag onze boekenverkoop voor het goede doel. Je vindt er een mooi aanbod kinder- en jeugdliteratuur en literatuur voor volwassenen voor een prikje. Er is ook een interessant aanbod in andere talen. De opbrengst gaat naar leesbevorderingsorganisatie 'Read with me' in Iran.

Wat kan je zaterdag allemaal doen?

 • Boekenverkoop (11u tot 17u)
 • Illustrator Gheleyne Bastiaen maakt gepersonaliseerde bladwijzers (11u - 13u30)
 • Boekendokter Johan Vandendriessche geeft boekentips op maat én op voorschrift (11 -13u en 14-16u)
 • Kom langs bij de Typotheek en ga naar huis met de mooiste wenskaart (13u - 16u)
 • Verteller Inge Umans leest voor aan kleine en grote kinderen (14u - 17u)
 • Illustrator Benjamin Leroy maakt de leukste Boekstart-buttons met je eigen vingerafdruk (14u - 17u)

Je kan vrij een kijkje nemen in het Hotel Dumont en het tuinpaviljoen. Wil je toch graag wat extra toelichting? Sluit dan aan bij één van de twee rondleidingen door directeurs Paul Hermans en Sylvie Dhaene, om 11u30 of om 14u.

In onze binnentuin kan je gezellig blijven hangen voor een babbel, al dan niet met een drankje, of al meteen in je nieuwe aanwinsten beginnen lezen. Neem gerust je partner, vrienden, buren, familie en kinderen mee: iedereen is welkom.

Adres: Lange Leemstraat 57 - 2018 Antwerpen


Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie
Mis niets van Iedereen Leest