Nieuwe lees- en leercampagne wil leesvirus verspreiden

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceren een nieuw leer- en leesplatform om tijdens deze coronatijden lezen en leren te stimuleren. Op www.verspreidhetleesvirus.be vinden kinderen, jongeren en hun ouders initiatieven rond gratis boeken en lees-/luisterfragmenten, info over kortingsacties, toegang tot digitale leerplatformen, en nog veel meer.

© Laura Janssens | Boek.be

Nu honderdduizenden leerlingen en ouders door het coronavirus thuis moeten blijven, ontstaat er een kans om digitaal extra in te zetten op het stimuleren van leesplezier en leren. Daarom hebben Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts het initiatief genomen om een nieuw lees- en leerplatform op te starten: www.verspreidhetleesvirus.be.

Op deze website worden initiatieven van de boekensector en haar partners verzameld: gratis lees- en leesvoer voor jong en oud, een overzicht van digitale leerplatformen, info over kortingsacties, berichten over gratis levering door uitgevers en boekhandels en nog veel meer. Daarnaast zullen er wekelijks wedstrijden worden georganiseerd waarmee je boeken kan winnen en zijn er online leesclubs.

Onder de hashtag #verspreidhetleesvirus roept men lezers op om zich te verenigen op sociale media. Zo winnen bijvoorbeeld de meest originele foto’s die met deze hashtag worden gepost een boekencheque. Ook auteurs als Marc de Bel en Ish Ait Hamou scharen zich achter de campagne. Illustratrice Laura Janssens maakte er leuke cartoons bij.

© Laura Janssens | Boek.be

Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest