Koningin Mathilde opende de Voorleesweek

Naar jaarlijkse gewoonte opende Koningin Mathilde de Voorleesweek met een voorleesmoment. Op vrijdag 18 november las ze voor aan een groep blinde en slechtziende kinderen van basisschool Kasterlinden in Sint-Agatha-Berchem.

© Michiel Devijver en Iedereen Leest

Ze las voor uit 'Een zee van liefde' van Pieter Gaudesaboos. Dat boek won in 2022 de eerste Boon voor jeugdliteratuur. Nadien nam ze deel aan een gesprek met een aantal experten rond het thema '(voor)lezen voor en door blinden en slechtzienden'. Diego Anthoons van Luisterpuntbibliotheek, Mia Engels van Transkript, experte audiodescriptie Geertje De Ceuleneer, auteur Piet Devos en leerkrachten Anne Mannaert en Els Dresselaers schoven mee aan tafel.

VRT Nieuws, VTM Nieuws en Karrewiet waren er ook bij.

Met dit voorleesmoment is de Voorleesweek officieel gestart! De hele week lang zijn er in Vlaanderen en Brussel honderden activiteiten. Op de website vind je boekentips voor iedereen tussen 0 en 15 jaar. Je kan er ook een knutselpagina downloaden om zelf je voorleesoortjes te maken. Je kan er ook nog tot en met 27 november meedoen met de voorleeswedstrijd en zo kans maken op het bezoek van een bekende voorlezer of een boekenpakket.


Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie | Coördinator Voorleesweek
Mis niets van Iedereen Leest