Jubilieumeditie lezersontmoeting 'Iedereen Leest – wat lees jij?'

De populaire Facebook-groep 'Iedereen Leest - wat lees jij?' bestaat tien jaar! Dat laten we niet zomaar voorbij gaan. Naar goede gewoonte organiseert Iedereen Leest jaarlijks een lezersontmoeting. Voor deze jubileumeditie, mag het een tikkeltje meer zijn. 

De lezersontmoeting trekt dit jaar naar een bijzondere boekhandel waar het elke dag een beetje feest is. Boekenhuis Theoria in Kortrijk zet met veel plezier de deuren van hun wondermooie boekhandel voor ons open, zodat lezers uit de online-groep elkaar ook eens in het echt kunnen ontmoeten. We verwennen de lezers bovendien met een literair programma.

Rob van Essen

Journalist Marnix Verplancke gaat in gesprek met de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2019, Rob van Essen. Ze hebben het over werk, leven en uiteraard, zijn nieuwste roman ‘De goede zoon’.

"Het is een roman die ons op het verkeerde been zet en op de hak neemt, ons verleidt en van zich afduwt, en ons op schitterende wijze confronteert met de tekortkomingen en uitdagingen van ons eigen leven.", aldus het juryverslag.

Charlotte Van den Broeck

Ook dichteres Charlotte Van den Broeck tekent present op onze lezersontmoeting. Ze debuteerde op overdonderende wijze met 'Kameleon' en ontving er de Herman De Coninck Debuutprijs voor. Ze is een graag geziene podiumgast, o.a. op Saint-Amour en bracht in 2017 haar tweede bundel 'Nachtroer' uit.

Diane Broeckhoven

Auteur Diane Broeckhoven heeft zich ontpopt als ambassadrice van het eerste uur van de ‘Iedereen Leest-wat lees jij?’-groep. Ze is dus een evidente gast op onze lezersontmoeting. Bovendien verschijnt haar nieuwe boek ‘Kroniek van een overzichtelijk jaar’ in september. Op 16 juni zal ze er voor het eerst over vertellen en uit voorlezen. Een primeur!
 

Shamisa Debroey

Jong geweld Shamisa Debroey zal tijdens de lezersontmoeting doorlopend live illustreren. Het werk van Shamisa bevindt zich op het snijpunt tussen illustratie en strip.  In 2013 publiceerde ze haar eerste graphic novel ‘Verdwaald’ bij De Bezige Bij. Ze werkt als freelance illustrator en cureerde o.a. twee kunstwerken tijdens het Passa Porta Festival 2019. Momenteel werkt ze aan haar volgende boek, ‘Meisjes’.

Boekenkok Theoria

Schrijf je je in voor de jubileum-lezersontmoeting? Dan maak je bovendien automatisch kans om deel te nemen aan onze literaire lunch met de aanwezige auteurs en illustratoren. Elke maand kiest de boekenkok van Theoria een vegetarisch kookboek uit en test hij enkele recepten. Uit welk boek hij in juni zal koken, weten we nog niet, maar dat het een feest wordt, dat staat vast!

Wil je er graag bij zijn? Word dan gauw lid van de Facebook-groep, iedere boekenliefhebber is welkom!  Enkel leden van de groep kunnen zich inschrijven voor de Deluxe Lezersontmoeting van zondag 16 juni (de pagina van het evenement is enkel zichtbaar voor leden van de Facebookgroep). Je weet wat je te doen staat! 


Deel dit artikel:

Contact
Coördinator Jeugdboekenmaand