Iedereen Leest op Boektopia

Van 26 oktober tot 3 november vindt boekenfestival Boektopia voor de derde keer plaats in Kortrijk XPO. De stand van Iedereen Leest staat dit jaar volledig in het teken van de Leesjury. Met doorlopende activiteiten, een workshop, samenleessessies, infosessies en voorleesmomenten in het Voorleescircus valt er altijd wel iets te beleven op onze stand.

Sylvia Vanden Heede aan het woord op Boektopia 2023 © Simon Bequoye en Iedereen Leest

Op de Leesjury-stand

Op onze stand in Hal 2 kan je doorlopend alle boeken van de Leesjury ontdekken. Voor de oudere kinderen en jongeren (vanaf 8 jaar) is er een leuke wedstrijd met vragen rond de boeken. Voor de kleuters en eerste lezers is er een kleurwedstrijd. Iedereen die meedoet maakt kans op een boekenpakket. Je kan ook meedoen met de TikTok-challenge of je eigen Leesjury-button maken. Leesjury-leden die langskomen met hun lidkaart, krijgen een leuke verrassing. Kom je ook?

Extra activiteiten op de stand

© Michiel Devijver en Iedereen Leest

Er zijn ook een aantal extra activiteiten op onze stand. Wil je graag langskomen? Koop dan een ticket voor die dag. Reserveren is niet nodig!

  • Zondag 27 oktober - 11u45: Samenleessessie voor Leesjury-groep 7 (16+)
    Kom samen lezen uit een Leesjury-boek met begeleider Ann Busquart. Ook niet-leden kunnen aansluiten, voorkennis is niet nodig.
  • Dinsdag 29 oktober - 11u00 en 12u00: Infosessie Iedereen Leest Academie 
    Op de Leerkrachtendag organiseren we twee keer een korte infosessie, waarin een medewerker van Iedereen Leest de nieuwe Iedereen Leest Academie voorstelt. Ontdek het online leerplatform en stel al je vragen. Elke infosessie duurt een kwartier.
  • Zaterdag 2 november - 11u15: Samenleessessie voor Leesjury-groep 5 (12+) 
    Kom samen lezen uit een Leesjury-boek met begeleider Ann Busquart. Ook niet-leden kunnen aansluiten, voorkennis niet niet nodig. 
  • Woensdag 30 oktober - tussen 13 en 15 uur: Dobbel en teken je eigen personage
    Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom om aan te schuiven aan onze tekentafel. Selectielezer Ine Muys geeft er een doorlopende workshop. Kom mee dobbelen en dromen over gekke dieren en ontdek hoe je een bijzonder personage tekent.

De Leesjury op school

Dinsdag 29 oktober is het Leerkrachtendag. We organiseren dan twee infosessies over de Leesjury op school - eentje voor basisonderwijs om 11u30 en eentje voor secundair om 14u30.

In deze sessie willen we leerkrachten ondersteunen en inspireren die de Leesjury al organiseren op school of interesse hebben om een werking op te starten. We mikken in de eerste plaats op leerkrachten, maar ook bibmedewerkers die scholen ondersteunen in een Leesjury-werking op school zijn welkom! Griet Loix van Iedereen Leest vertelt hoe de Leesjury werkt en hoe je mee kan doen en een leerkracht en bibmedewerker delen hun ervaringen met de Leesjury op school. Voor lager onderwijs is dat Charlotte Dozie (leerkracht Basisschool 't Fort in Kortrijk), voor secundair Kristien Seghers (leerkracht Het College Vilvoorde). 

Inschrijven voor de sessies is niet nodig, kom gewoon op tijd naar het podium in Hal 6.

Voorleesmomenten in het Voorleescircus

© Simon Bequoye en Iedereen Leest

Iedereen Leest slaat opnieuw de handen in elkaar met Boektopia om voorleesmomenten te organiseren in het Voorleescircus - geen bos meer dit jaar!

Doorlopend zijn er voorleesmomenten door auteurs, illustratoren en voorleesbuddy's. De voorleesbuddy's zullen dit jaar uitsluitend voorlezen uit Leesjury-boeken. 

Kom langs met je kinderen en vlij je gezellig neer voor een verhaal in het Voorleescircus in Hal 2. Op www.boektopia.be vind je alle voorleesmomenten terug!


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest