IBBY-boekenverkoop levert 6.500 euro op voor het goede doel

Tijdens het Cultuurweekend in Antwerpen verkochten Iedereen Leest en IBBY-Vlaanderen tweedehands boeken voor het goede doel. Dat levert een recordbedrag van maar liefst 6.500 euro op. De opbrengst gaat naar een leesbevorderingsproject van De Verhalenweverij vzw.

© Iedereen Leest

Met het oog op onze verhuis in 2023, maakten we onze kasten nog eens helemaal leeg en verzamelden we een ruim aanbod kinder- en jeugdboeken en boeken voor volwassenen om te verkopen tijdens het Cultuurweekend. Op een zonnige zondag kregen we een centrale plek op het Operaplein, waar ook een mooi programma rond literatuur, circus en klassieke muziek aangeboden werd. Heel wat lezers trokken naar Antwerpen, want al rond de middag was een groot deel van onze voorraad verkocht. We haalden 6.500 euro op, opnieuw een record!

Goed doel

De opbrengst van de verkoop gaat naar een leesbevorderingsproject in Westakkers, het Rode Kruis-opvangcentrum voor asielzoekers in Sint-Niklaas. Daar wordt door De Verhalenweverij vzw een voorleeswerking uitgebouwd en een kinderbib op poten gezet. Ze leiden voorleesvrijwilligers op en richten maandelijks voorleesateliers in. Met deze actie ondersteunen we de doelstellingen van IBBY (International Board on Books for Young People) om alle kinderen, in het bijzonder kinderen die zich in precaire leefomstandigheden bevinden, toegang te geven tot kwaliteitsvolle boeken. 

Meer weten over IBBY?

Wil je op de hoogte blijven van de werking van IBBY-Vlaanderen en mee nadenken over mogelijke ALMA- en Hans Christian Andersen-kandidaten in de toekomst? Word dan nu Vriend van IBBY. Lidmaatschap is volledig gratis. Inschrijven doe je in één klik.


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker
Mis niets van Iedereen Leest