Emma Thyssen maakt de affiche voor Voorleesweek 2023

Illustrator Emma Thyssen maakt het nieuwe campagnebeeld voor Voorleesweek 2023. De slogan van deze editie is 'Word jij mijn voorleesbuddy?', waarmee we iedereen willen oproepen om een voorleesbuddy te worden en voorleesvrijwilligers extra in de kijker willen zetten. 

© Emma Thyssen
“Een affichebeeld voor Iedereen Leest maken is een opdracht waar ik zelfs mijn oesters voor zou laten staan.”
© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Emma Thyssen is sinds 2005 zelfstandig illustrator en freelance ontwerper van kinderboeken, familieparcours, reis-/restaurantgidsen, kindercollecties en luisterboeken. In 2011 kwam haar eerste kinderboek op de markt: Hart gezocht, verloren, gevonden, dat de prijs voor 'beste kinderboek' kreeg uit de handen van Jan Hoet. Nadien volgden o.a. Schaap, Nelson, Wonderkonijn, Meneer Blobvis zkt een liefje, Billie, Laika Kosmoheld en vele andere titels. Ze creëerde ook samen met Het Geluidshuis de reeks Kabouter Korsakov en ontwierp kledingcollecties voor JBC. Voor Schaap zoekt schoen kreeg ze in 2015 de tweede prijs van de Leesjury. Recent verscheen Piep Fladdermuis, een luisterverhaal door Het Geluidshuis en Kim Crabeels. Ze houdt van oesters, grüner veltliner, Bangkok, drakenvlinders, tekenen en konijnen.

Emma gaat met veel enthousiasme aan de slag: ‘Een affichebeeld voor Iedereen Leest maken is een opdracht waar ik zelfs mijn oesters voor zou laten staan. Het feit dat de campagne ook nog eens voor het grootste deel fysiek in postervorm wordt gevoerd, maakt dit voor mij een opdracht die beter smaakt dan de gruner veltliner bij die oesters.'

Thema 'Word jij mijn voorleesbuddy?'

Dit jaar zetten we voorleesbuddy's centraal tijdens de Voorleesweek. Want voorleesbuddy's maken het verschil! Help jij om van een kind een lezer te maken? Word jij de voorleesvriend van iemand die zelf niet zo makkelijk leest? Neem jij iemand mee in de wondere wereld van een boek? Iedereen heeft een voorleesbuddy nodig, een voorleesvriend voor het leven. 

Iedereen kan een voorleesbuddy zijn: een ouder, een broer of zus, een ander kind van je school, een leerkracht, een vrijwilliger uit je buurt, een voorleesoma of -opa in de klas, een kinderbegeleider, een babysit, een achteroom... Eén ding hebben ze gemeen: door voor te lezen geven ze de liefde voor het lezen door.

Voorleesweek 2023 loopt van 18 tot 26 november. De maand november wordt trouwens een echte boekenmaand, met het grote boekenevenement Boektopia als startmoment van een hele maand vol (voor)leesactiviteiten in bibs, boekhandels, scholen... Voorleesweek wordt het sluitpunt van een maand vol boekenplezier.

Eind juni maken we het campagnebeeld bekend.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie
Mis niets van Iedereen Leest