De eerste Boekstart-dag in beeld

Op zaterdag 18 mei organiseerde Iedereen Leest voor het eerst een Boekstart-dag in Vlaanderen en Brussel. Meer dan honderd Boekstart-bibliotheken sprongen op de kar en zagen hun kans om Boekstart extra in de kijker te zetten en jonge gezinnen te ontvangen in de bibliotheek. Want met voorlezen en boekjes ontdekken, kan je niet vroeg genoeg beginnen. Steeds meer bibliotheken dragen die boodschap mee uit en maken van de bib een baby-en peutervriendelijke plek.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Op de eerste Vlaamse Boekstart-dag stonden de allerjongste bibliotheekbezoekers en hun ouders centraal. Heel wat bibliotheken in Vlaanderen en Brussel voorzagen een aangepast activiteitenprogramma voor baby’s en peuters. Boekjes en voorlezen speelden overal een hoofdrol, want dat is waar Boekstart om draait. Met boekjes en voorlezen, kan je niet vroeg genoeg beginnen.

Voorleesmomenten, peutertheater, baby-yoga of muziek en zelfs peuterknutselen ... De deelnemende bibliotheken haalden alles uit de kast voor de jongste lezertjes. Duik mee in de sfeerbeelden van de eerste Boekstart-dag!

(De volgende Boekstart-dag vindt plaats op zaterdag 16 mei 2020.)


Deel dit artikel:

Contact
Medewerker Boekstart