De mooiste voorleesrituelen in beeld

Voorleesweek 2019 stond helemaal in het teken van voorleesrituelen. Wij zochten en vonden een heel aantal bijzondere voorleesgewoontes op totaal verschillende plekken. De mooie verhalen kregen we er vanzelf bij. Liese Lattrez maakte er deze mooie filmpjes van.

Hilde leest voor in het woonzorgcentrum © Michiel Devijver | Iedereen Leest

(Deze filmpjes werden in 2019 gemaakt - voor er sprake was van corona, dus.)

Het voorleesritueel in woonzorgcentrum De Vijvers

Hilde gaat elke week voorlezen aan Irena (89) en Maria (100) in woonzorgcentrum De Vijvers in Gent. Met koffie en koekjes maken ze het gezellig. Hilde: 'Ik leer van deze dames ontzettend veel.'


Het voorleesritueel in kinderdagverblijf Patjoepelke-Wistik

In kinderdagverblijf Patjoepelke-Wistik in Lokeren is er elke dag een kringmoment met liedjes en verhaaltjes. Om met het voorlezen te starten, worden eerst de oren en ogen wakker gezongen!


Het voorleesritueel van KOALA-groep Heusden-Zolder

In de KOALA-groep van Heusden-Zolder komen mama's met hun kinderen elke dinsdag samen. Voorlezen, vertellen en zingen zijn vaste waarden tijdens hun bijeenkomsten, om op een spontane, ongedwongen manier Nederlands te oefenen. En natuurlijk is het ook gewoon gezellig.


Het voorleesritueel van Annemie en haar man

Annemie leest tijdens lange autoritten voor aan haar man. Al lezend hebben ze zo al duizenden kilometers gereden. Een geweldig idee om die saaie rijtijd te doden, toch?


Het voorleesritueel in basisschool Het Tandwiel

In Freinetschool Het Tandwiel in Sint-Amandsberg is het elke woensdagochtend voorleestijd! In de hele school lezen ouders, grootouders, leerkrachten en kinderen aan elkaar voor. Een gezellig, origineel begin van de dag.Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest