VACATURE - Iedereen Leest zoekt een expert online leren - 50% contract van bepaalde duur of op freelance basis

Naast een klassiek vormingsaanbod met studiedagen wil Iedereen Leest haar online informatief aanbod voor professionals en vrijwilligers uitbreiden met een digitaal leerplatform. Daarvoor zoekt de organisatie een expert online leren voor een halftijdse invulling van bepaalde duur. Solliciteren kan tot 27 september.

© Michiel Devijver en Iedereen Leest

Iedereen Leest coördineert leesbevorderingscampagnes en -programma’s zoals Voorleesweek, Jeugdboekenmaand en Boekstart. Als kenniscentrum leesbevordering organiseert ze studiedagen, workshops, lerende netwerken en meerdaagse opleidingstrajecten. Dit aanbod richt zich in hoofdzaak naar professionals in bibliotheken, scholen, kinderopvang en ouderenzorg. Ook vrijwillige leesbegeleiders behoren tot de doelgroep. Doelstelling van het vormingsaanbod is het professioneel handelen en de kennis over leesbevordering en/of het boekenaanbod te verhogen.

Naast het klassieke (fysieke) vormingsaanbod wil Iedereen Leest haar online aanbod uitbreiden en digitaal leren tot een vast onderdeel van het vormingsaanbod ontwikkelen. We starten hiertoe een online leerplatform, dat als aanvulling dient op onze informatieve organisatiewebsite www.iedereenleest.be.

Taakomschrijving

 • Uitwerken van een strategisch plan van aanpak voor het uitrollen van digitale leeractiviteiten in het vormingsaanbod van Iedereen Leest.
 • Onder de loep nemen van het bestaande vormingsaanbod en dit omzetten naar scenario’s voor kwaliteitsvolle digitale en blended leertrajecten.
 • Samenbrengen van het educatief aanbod onder de vorm van lesmateriaal en leermodules op het online platform.
 • Nieuw te ontwikkelen online aanbod stimuleren en aansturen.
 • Formuleren van meetbare leerdoelstellingen en het ontwikkelen van tools en werkvormen die de kwaliteit van online leerprocessen ten goede komen.
 • Implementeren van een visie op online leren in de werking van Iedereen Leest.
 • Inspireren en ondersteunen van medewerkers in hun rol als begeleider van leerprocessen.

Profiel

 • Je bent gebeten door de digitale leercultuur en je hebt ervaring met online leerprocessen. Je hebt bij voorkeur een pedagogisch-didactische achtergrond en hebt inzicht in leerbehoeftes en -doelen.
 • Je digitale competenties zijn uitmuntend. Je bent vertrouwd met CRM-systemen en hebt kennis van een breed palet van tools, online didactieken en impactvolle e-learning om interactie en betrokkenheid te realiseren. Microlearning, social en collaborative learning hebben voor jou geen geheimen. Je weet de juiste leerstrategie te kiezen in functie van de doelgroepen voor wie de online leertrajecten worden opgezet.
 • Je bent iemand die kwaliteitsvol werk aflevert. Je respecteert deadlines. Feedback en evaluatie door gebruikers en collega’s beschouw je als essentieel om tot het beste resultaat te komen.
 • Je hebt een vlotte pen en je communiceert helder en toegankelijk.
 • Je werkt zelfstandig en bent ook iemand die graag met anderen samenwerkt.
 • Je denkt graag out-of-the-box en schuwt het experiment niet. Creatief en educatief denken zijn voor jou geen tegengestelden.
 • Je inspireert anderen en neemt hen graag mee in leerprocessen. Je bent leergierig en leert ook graag bij van anderen.
 • Je bent gedreven en gepassioneerd door je vakgebied en door de principes van levenslang leren. Je hebt interesse in het werkdomein van Iedereen Leest en wil graag bijdragen aan haar missie en visie. 

Ons aanbod

Een halftijdse job met verloning volgens het sectorbarema PC 329 (socioculturele sector) met extralegale voordelen. De keuze tussen een tijdelijke contractuele overeenkomst (6 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden) of een freelanceopdracht is in onderling overleg bespreekbaar, alsook de datum van indiensttreding.

Iedereen Leest werkt aan haar missie met een fijn team van collega’s. We zijn een betrouwbare partner voor externe organisaties en duurzaam werken vinden we erg belangrijk. Onze organisatie besteedt veel aandacht aan een gezonde werkomgeving.

Als lerende organisatie vinden we gelijke kansen voor iedereen belangrijk. Kandidaten worden geselecteerd op basis van kwaliteiten en vaardigheden. We moedigen iedereen aan om te solliciteren die zich herkent in het geschetste profiel. 

Iedereen Leest heeft haar kantoor in Antwerpen, Frankrijklei 130/4, op wandelafstand van het Centraal Station. Meer weten over de organisatie? Ontdek het op www.iedereenleest.be.

Interesse in deze vacature?

Stuur je CV en motivatie uiterlijk 27 september naar info [at] iedereenleest.be ter attentie van directeur Sylvie Dhaene.

Voor meer informatie over de vacature kan je terecht bij Sarah Van Tilburg (Sarah.VanTilburg [at] iedereenleest.be).

De eerste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen. Wanneer we verder graag met je kennismaken, krijg je uiterlijk op 1 oktober een uitnodiging voor een online gesprek in de eerste week van oktober. Weerhouden kandidaten uit deze ronde krijgen een thuisopdracht waarover we vervolgens op kantoor in gesprek gaan.


Deel dit artikel:

Contact
Coördinator vorming | Onderwijs en kinderopvang