Recordbedrag voor IBBY-boekenverkoop

De IBBY-boekenverkoop op de Cultuurmarkt van Vlaanderen bracht dit jaar een recordbedrag op: maar liefst 5800 euro werd er ingezameld! De opbrengst gaat integraal naar IBBY Afghanistan. Zij voorzien boeken en bibliotherapie aan kinderen in conflictgebieden.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Ook dit jaar hield IBBY-Vlaanderen een tweedehands boekenverkoop op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Na enkele jaren is dit al een vaste traditie geworden. De oproep om boeken binnen te brengen kende dit jaar een overweldigende respons: meer dan 180 dozen werden gevuld met boeken voor kinderen en volwassenen.

Dat grote en ruime aanbod heeft ook een groot aantal kopers aangetrokken: er werd voor 5800 euro aan boeken verkocht. Een absoluut record. Iedereen Leest en IBBY-Vlaanderen willen alle gulle schenkers, kopers en vrijwilligers die op de dag zelf een handje toestaken, van harte bedanken. De onverkochte boeken krijgen ook nog een mooie bestemming: een groot deel hiervan bezorgen we aan scholen, gevangenisbibliotheken en de Oxfam Bookshop.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

IBBY Afghanistan

Er wordt elk jaar een ander goed doel geselecteerd: afwisselend een Vlaams en een buitenlands initiatief. Dit jaar gaat de opbrengst naar IBBY Afghanistan. Zij voorzien boeken en bibliotherapie voor kinderen in het conflictgebied, o.a. door mobiele bibliotheken te installeren en bibliotheekmedewerkers, leesbegeleiders en storytellers in te zetten

Tot volgend jaar?


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker