Boekenverkoop voor het goede doel op Cultuurweekend in Antwerpen

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt het Antwerpse cultuurseizoen feestelijk afgetrapt tijdens het Cultuurweekend. Een weekend vol optredens, workshops, literaire wandelingen, expo’s en veel meer. Cultuurhuizen zetten hun deuren open en op verschillende pleinen in de stad valt er heel wat te beleven. Ook Iedereen Leest en IBBY-Vlaanderen zijn er zondag met een tweedehands boekenverkoop.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Op het Operaplein in Antwerpen kan je op zondag 28 augustus tussen 11 en 18 uur komen kiezen uit ons groot aanbod tweedehands boeken. De opbrengst gaat naar goede gewoonte naar het goede doel. We hebben een ruime, kwalitatieve selectie aan recente kinder- en jeugdliteratuur mee (prentenboeken, voorleesbundels, boeken voor eerste lezers, poëzie en ook leesboeken voor lager en secundair) en ook een mooie selectie titels voor volwassenen. We ruimen immers onze uitgebreide boekenkast op, met het oog op onze verhuis in 2023. Kom dus zeker langs om jouw roman van Kundera, Lanoye, Claus of Grunberg te scoren. Er is ook non-fictie, poëzie, essay…

We verkopen de boeken (in goede staat!) aan 5 euro per stuk (en vanaf 10 boeken betaal je slechts 4 euro per stuk). Ideaal om je eigen boekenkast, klasbib of (voor)leeskoffer aan te vullen. Vergeet je draagtas niet! Je kan enkel cash betalen (er is een bankautomaat in de buurt).

Goed doel

De opbrengst van de verkoop gaat naar een leesbevorderingsproject in Westakkers, het Rode Kruis-opvangcentrum voor asielzoekers in Sint-Niklaas. Daar wordt door De Verhalenweverij vzw een voorleeswerking uitgebouwd en een kinderbib op poten gezet. Ze leiden voorleesvrijwilligers op en richten maandelijks voorleesateliers in. Met deze actie ondersteunen we de doelstellingen van IBBY (International Board on Books for Young People) om alle kinderen, in het bijzonder kinderen die zich in precaire leefomstandigheden bevinden, toegang te geven tot kwaliteitsvolle boeken. 

Literatuur, klassieke muziek en circus

©Michiel Devijver | Iedereen Leest

Het Operaplein staat zondag in het teken van literatuur, circus en klassieke muziek. Er is een heel programma voor kinderen en volwassenen, met o.a. voorleessessies in de Bibmobiel, een optreden van de stadsdichters en gegidste wandelingen rond Van Ostaijen, Elsschot en Lampo. Er is een leeshoek en je kan samenlezen uitproberen tijdens één van de proefsessies. Daarnaast zijn er luisterdouches en workshops en kan je uiteraard ook genieten van vliegende trapeze en acrobatie. Het Operaplein wordt een niet te missen plek die zondag.

De volledige programmatie vind je hier.


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest