Bestemming: bib! - praktische info voor bibs

Deze zomer loopt de zomerleesactie 'Bestemming: bib!' in meer dan 130 bibliotheken. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan in een deelnemende bib een reispas afhalen, met daarop zes leestrips. Voor elke leestrip lees je een boek. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en kiest Iedereen Leest er een aantal winnaars uit. Hier vinden bibs alle praktische info.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Concept

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestrips, waar telkens een genre bij hoort: historische boeken, dierenverhalen, strips… Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen, zoals dagtrips, boekenpakketten en boekencheques. 

De zes verschillende leestrips vind je hieronder, samen met de bijbehorende boekenlijsten in Boekenzoeker. Iedereen Leest voorziet een reispas, een affiche en een Boekenzoeker-bladwijzer. Je kan kiezen of je de materialen zelf afdrukt of bestelt.

De actie loopt tot 31 augustus. In de week nadien worden alle reispassen bij Iedereen Leest verwacht, zodat we winnaars kunnen loten. Op 11 september worden de winnaars bekendgemaakt.

Inspiratiegids

Iedereen Leest werkte een inspiratiegids uit voor bibliotheken, met daarin alle praktische info over de actie en een heleboel ideetjes en mogelijkheden om de actie extra uit te werken.

De inspiratiegids download je hier.

Boekenlijsten

Op www.boekenzoeker.be hebben we inspirerende lijsten voorzien bij elke leestrip. In elke lijst komt zowel fictie als non-fictie aan bod. Je kan de lijsten ook in de bibliotheekcatalogus bekijken. Hier vind je alle links.

Uiteraard kan je ook aanvullen met eigen suggesties.                                                                                                                    

Drukwerk

Je kan de materialen - reispas, affiche en Boekenzoeker-bladwijzer - bestellen zolang de voorraad strekt bestellen via de webshopPrijzen zijn steeds inclusief verzending en btw. Geplaatste bestellingen worden zo snel mogelijk verzonden.

  • Affiche: € 4,5 voor 5 stuks
  • Reispas: € 9,99 voor 50 stuks
  • Bladwijzer: € 8,50 voor 50 stuks

De bladwijzer (60 x 160 mm) kan je ook na de zomerleesactie nog gebruiken om Boekenzoeker te promoten.

Downloads

Je kan de materialen ook zelf downloaden en afdrukken. Gelieve altijd © Eleni Debo | Iedereen Leest te vermelden.

De affiche kan je afdrukken op A2, A3 of A4. De reispas print je op een A4 en knip of snij je middendoor. Dan heb je twee reispassen op A5, die je dan nog eens dubbel plooit. Je kan in kleur printen of zwart-wit.

Daarnaast kan je deze extra beelden gebruiken in je digitale communicatie:

En hier vind je de Facebook-banner.

#bestemmingbib

Gebruik #bestemmingbib in alle communicatie via sociale media! We maakten ook een oproepfilmpje met Evi Hanssen. Verspreid dit gerust mee!

Gaan jullie creatief aan de slag met de zomerleesactie? Krijgen jullie toffe reacties? Geef ze zeker door aan tine.kuypers [at] iedereenleest.be, dan delen we graag!


Deel dit artikel:

Contact
Pers- en communicatiemedewerker | Coördinator Voorleesweek