Bestemming: bib 2021 - praktische info voor bibs

Deze zomer loopt de tweede editie van Bestemming: bib! in de bibs. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan in een deelnemende bib een reispas afhalen, met daarop zes leestrips. Voor elke leestrip lees je een boek. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en kiest Iedereen Leest er een aantal winnaars uit. Hier vinden bibs alle praktische info.

Illustraties: Eleni Debo

Concept

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen in de bibliotheek een reispas afhalen met zes bestemmingen op, waar ze telkens een boek bij zoeken. Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen! 

De zes verschillende bestemmingen vind je hieronder, samen met de bijbehorende boekenlijsten. Iedereen Leest voorziet een reispas, een affiche, een Boekenzoeker-bladwijzer en een potlood dat je cadeau kan geven aan wie zijn reispas indient. Je kan kiezen of je de materialen zelf afdrukt of bestelt.

De actie loopt tot 5 september. Nadien sturen alle bibs hun reispassen op naar Iedereen Leest (Frankrijklei 130/4, 2000 Antwerpen), voor 26 september. De week nadien worden de winnaars bekendgemaakt.

Boekentips

Bij elke leestrip zijn er uiteraard boekentips. In elke lijst komt zowel fictie als non-fictie aan bod en vind je verschillende genres terug. Je kan de lijsten nu al in de bibliotheekcatalogus bekijken, ze worden ook nog op www.boekenzoeker.be gezet. Hier vind je alle links. De lijsten zijn zeker nog niet volledig, en worden in de komende weken verder aangevuld.

Uiteraard kan je ook aanvullen met eigen suggesties!

Drukwerk

We hergebruiken de affiche van vorig jaar. Die kan je nu al bijbestellen. Er wordt wel een nieuwe versie van de reispas gemaakt, met de nieuwe bestemmingen. Ook de Boekenzoeker-bladwijzers kan je nog bestellen. Als extraatje maken we een Bestemming: bib-potlood dat je mee kan geven als kinderen en jongeren hun ingevulde reispas indienen. Het drukwerk is begin juni klaar en wordt dan zo snel mogelijk verzonden. 

Bestel nu je reispassen, affiches, potloden en bladwijzers via de webshop. Prijzen zijn altijd inclusief verzending en BTW.

  • Affiche: € 4,5 voor 5 stuks - BESTEL NU 
  • Reispas: € 9,99 voor 50 stuks - BESTEL NU 
  • Bladwijzer: € 8,50 voor 50 stuks - BESTEL NU 
  • Potlood: € 9 voor 10 stuks - BESTEL NU

De bladwijzer (60 x 160 mm) kan je ook na de zomerleesactie nog gebruiken om Boekenzoeker te promoten.

Downloads

Je zal de reispas en de affiche ook kunnen downloaden en afdrukken. Gelieve altijd © Eleni Debo | Iedereen Leest te vermelden.

De affiche kan je afdrukken op A2, A3 of A4. De reispas print je op een A4 en knip of snij je middendoor. Dan heb je twee reispassen op A5, die je dan nog eens dubbel plooit. Je kan in kleur printen of zwart-wit.

Daarnaast kan je deze extra beelden gebruiken in je digitale communicatie:

Hier vind je de Facebook-banner.

We maakten ook een affiche per bestemming, die je kan afdrukken en bij de boekentafel/boekenhoek kan hangen.

Hier kan je het oproepfilmpje (voor op de bibschermen of op sociale media) bekijken of downloaden.

Meedoen?

Wil je als bib nog meedoen met de actie? Dat kan! Mail even naar tine.kuypers [at] iedereenleest.be, dan zetten we jullie mee op de lijst en bezorgen we jullie ook alle updates over de actie. 

#bestemmingbib

Gebruik #bestemmingbib in alle communicatie via sociale media.

Gaan jullie creatief aan de slag met de zomerleesactie? Krijgen jullie toffe reacties? Geef ze zeker door aan tine.kuypers [at] iedereenleest.be, dan delen we graag!Deel dit artikel: